Ruth Lauridsens ældreparadis

Det er med nogen forundring, man læser den sidste tids avisdebat om ældreplejen i Billund Kommune.

For et års tid siden faldt en beboer på Sydtoften ud af sin kørestol. Efter 12 dage opdagede sygeplejepersonalet, at beboeren havde fået et benbrud ved faldet.

Den samme plejehjemsbeboer bliver så for kort tid siden “glemt” på et toilet af eftermiddagsvagten. Beboeren blev først fundet på toilettet dagen efter af formiddagsvagten. Nattevagten, der skulle føre tilsyn med beboeren, havde gennemført tilsynet ved at afkrydse et kontrolskema.

At der i mellemtiden på samme plejehjem er omkommet en person under en brand, hvor der endnu ikke foreligger nogen oplysninger, om tragedien skyldes tekniske eller menneskelige svigt, højner vel heller ikke trygheden for beboerne og de pårørende.

Dernæst beretter lederen af Røde Kors Besøgstjeneste i Grindsted om manglende plejebesøg hos de hjemmeboende. Ved en henvendelse til hjemmeplejen får man den besked, at det vel ikke kan være så vigtigt. Desuden kan man her læse om manglende plejebesøg og om morgenbesøg, som først sker omkring middagstid.

Formanden for Social- og Sundhedsudvalget, venstrekvinden Ruth Lauridsen udtaler til Jyske Vestkysten, at nu skal man se fremad. Det er jo den sædvanlige påstand fra en politiker, der har efterladt sig en møgstak, som vedkommende ikke ønsker at tage ansvaret for.

Social- og sundhedsdirektør Klaus Liestmann bagatelliserer kritikken og kalder hændelserne for enkeltstående tilfælde.

De øvrige byrådsmedlemmer glimrer som sædvanlig i kedelige sager ved deres fravær.

Ud fra ovenstående kan man godt få den tanke, at Billund Kommune måske ikke helt magter opgaven på ældreområdet.

Dette indlæg blev udgivet i Det offentlige. Bogmærk permalinket.